MÄSO A CHOROBY

V roku 2015 klasifikovala Svetová zdravotnícka organizácia červené mäso ako skupina 2A (pravdepodobný karcinogén voči ľuďom) a spracované mäso ako skupinu 1 (potrvdený karcinogén voči ľuďom). V číslach – konzumácia každých 70 g nesprocesovaného/sprocesovaného červeného mäsa denne zvyšuje riziko srdcovo-cievnych ochorení o 15% a cukrovky 2. typu o 30% (news-medical z 2021).
A v roku 2024 u nás na Slovensku ,,odborníci“ na facebooku tvrdia, že jedenie mäsa v takýchto množstvách je zdravé, lebo tu bolo odjakživa a naša osveta na stránkach Novej ľavice je zelený terorizmus z Bruselu 😊.

https://www.who.int/news-room/questions-and-answers/item/cancer-carcinogenicity-of-the-consumption-of-red-meat-and-processed-meat
https://www.news-medical.net/health/What-Are-the-Negative-Health-Effects-of-Eating-Meat.aspx

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *